Webdesign & UX

Een website of webshop laten ontwerpen

Op zoek naar een uniek ontwerp voor je website of webshop? Door mijn jarenlange ervaring als webdesigner weet ik hoe ik een organisatie, dienst of product visueel aantrekkelijk weer kan geven. Ik stem het webdesign altijd af op de visuele identiteit van het bedrijf en de wensen van de doelgroep. Inspelend op de laatste trends en technische ontwikkelingen, met oog voor de kleinste details, ontwerp ik visueel aantrekkelijke producten.

Het webdesign van je website moet voldoen aan het UX-principe: User Experience. We horen je denken: moet, moet, moet? Natuurlijk zullen we. Gebruikerservaring gaat over hoe bezoekers uw website ervaren. Is je site hier niet op ingericht, dan is dit een gemiste kans! Een goede gebruikerservaring zorgt voor meer mogelijkheden voor conversies en klantloyaliteit.

Een UX/UI designer zal zich richten op het begrijpen van hoe gebruikers met een product of dienst zullen interageren en welke behoeften en frustraties ze zullen ervaren. Ze zullen dit gebruiken om wireframes, prototypes en andere visuele hulpmiddelen te creëren die helpen om het ontwerp te visualiseren en te testen.

Een UX/UI designer moet vaak samenwerken met ontwikkelaars en andere designers om ervoor te zorgen dat het ontwerp haalbaar is en goed werkt. Ze moeten ook op de hoogte zijn van de laatste ontwerptrends en -technologieën om ervoor te zorgen dat hun werk up-to-date en effectief is.

In aanvulling op het ontwerpen van de gebruikersinterface en de gebruikerservaring, kan een UX/UI designer ook verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van gebruikersonderzoek en het testen van hun ontwerpen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de behoeften van de gebruiker. Ze moeten ook op de hoogte zijn van webontwikkelingstechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript, om ervoor te zorgen dat hun ontwerpen goed werken op het web.

Wat is UX-webdesign?

Vandaar dat UX staat voor “User Experience”. En user experience staat voor “user experience”. UX-webdesign richt zich op de verwachtingen van de gebruiker: brengt het ontwerp hen waar ze moeten zijn? Hebben ze de nodige informatie gekregen? Met andere woorden: bereiken uw gebruikers hun doelen? Uiteindelijk wil je iets doen. Daarom is het belangrijk om het functionele ontwerp van de website af te stemmen op de doelen van de gebruiker.

Een hogere conversie

Doordat een gebruiksvriendelijk ontwerp klanten in de goede richting stuurt, neemt de kans op conversie toe.

De positie in Google

Daarnaast zorgt UX design voor een betere positie in Google. Bruikbaarheid is een belangrijk criterium dat beloond wordt als Google ziet dat je site goed gestructureerd is.

Klanttevredenheid en klantloyaliteit

UX design verbetert de klanttevredenheid omdat UX design ervoor zorgt dat uw bezoekers terugkomen na een positieve ervaring.

Webdesign afstemmen UI/UX

UI (user interface) en UX (user experience) zijn belangrijke aspecten van webdesign waarmee je ervoor kunt zorgen dat mensen gemakkelijk en plezierig op je website kunnen navigeren.

Om UI en UX af te stemmen in je webdesign, kun je onder andere rekening houden met de volgende zaken:

Gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is en dat mensen snel kunnen vinden wat ze zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door duidelijke menu’s te gebruiken en door gebruik te maken van visuele hiërarchie.

Responsiviteit: Zorg ervoor dat je website op alle apparaten goed werkt, zoals laptops, tablets en smartphones. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van responsive webdesign, waarbij de lay-out van de website zich aanpast aan het schermformaat.

Visual design: Kies voor een aantrekkelijk en professioneel visual design, met bijvoorbeeld duidelijke kleuren en lettertypes. Dit kan ervoor zorgen dat mensen langer op je website blijven en dat ze terugkomen voor meer informatie.

Laadtijd: Zorg ervoor dat je website snel laadt, omdat lang wachten op een website frustrerend kan zijn voor gebruikers. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van snelle hosting en door afbeeldingen en andere bestanden te optimaliseren.

Gebruikersfeedback: Vraag gebruikers om feedback op je website en houd rekening met hun opmerkingen. Zo kun je ervoor zorgen dat je website steeds beter aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

Door rekening te houden met deze zaken, kun je ervoor zorgen dat je website een goede UI en UX heeft en dat mensen gemakkelijk en plezierig op je website kunnen navigeren.

Aan de slag!

Heb je vragen over Webdesign & UX, of een andere vraag? Ik help je graag bij het opzetten hiervan.