Webdesign & UX

Een website of webshop laten ontwerpen

Op zoek naar een uniek ontwerp voor je website of webshop? Door mijn jarenlange ervaring als webdesigner weet ik hoe ik een organisatie, dienst of product visueel aantrekkelijk weer kan geven. Ik stem het webdesign altijd af op de visuele identiteit van het bedrijf en de wensen van de doelgroep. Inspelend op de laatste trends en technische ontwikkelingen, met oog voor de kleinste details, ontwerp ik visueel aantrekkelijke producten.

Het webdesign van je website moet voldoen aan het UX-principe: User Experience. We horen je denken: moet, moet, moet? Natuurlijk zullen we. Gebruikerservaring gaat over hoe bezoekers uw website ervaren. Is je site hier niet op ingericht, dan is dit een gemiste kans! Een goede gebruikerservaring zorgt voor meer mogelijkheden voor conversies en klantloyaliteit. Wat is UX webdesign precies? En waar moet je op letten? We nemen het allemaal met je door!

Wat is UX-webdesign?

Vandaar dat UX staat voor “User Experience”. En user experience staat voor “user experience”. UX-webdesign richt zich op de verwachtingen van de gebruiker: brengt het ontwerp hen waar ze moeten zijn? Hebben ze de nodige informatie gekregen? Met andere woorden: bereiken uw gebruikers hun doelen? Uiteindelijk wil je iets doen. Daarom is het belangrijk om het functionele ontwerp van de website af te stemmen op de doelen van de gebruiker.

Een hogere conversie

Doordat een gebruiksvriendelijk ontwerp klanten in de goede richting stuurt, neemt de kans op conversie toe.

De positie in Google

Daarnaast zorgt UX design voor een betere positie in Google. Bruikbaarheid is een belangrijk criterium dat beloond wordt als Google ziet dat je site goed gestructureerd is.

Klanttevredenheid en klantloyaliteit

UX design verbetert de klanttevredenheid omdat UX design ervoor zorgt dat uw bezoekers terugkomen na een positieve ervaring.

Aan de slag!

Heb je vragen over Webdesign & UX, of een andere vraag? Ik help je graag bij het opzetten hiervan.