De stappen voor het live zetten van een WordPress website

Nebian Vos

Als je een Wordpress website of webshop hebt ontwikkeld, wil je deze natuurlijk graag live zetten zodat iedereen er gebruik van kan maken. In deze blog wil ik je laten zien hoe je jouw Wordpress website of webshop in een aantal stappen live kunt zetten.

  • Koop een domeinnaam: Een van de eerste stappen die je moet nemen, is het kopen van een domeinnaam. Dit is de webadres waarop je website of webshop te bereiken zal zijn. Er zijn vele domeinregistratiebedrijven waar je een domeinnaam kunt kopen. Kies een korte en gemakkelijk te onthouden domeinnaam.
  • Kies een hosting provider: Een andere stap die je moet nemen, is het kiezen van een hosting provider. Dit is de service die ervoor zorgt dat je website of webshop op internet te bereiken is. Er zijn veel hosting providers beschikbaar, dus neem de tijd om de verschillende opties te vergelijken en te bekijken welke het beste bij jouw wensen past.
  • Installeer Wordpress: Nadat je een domeinnaam en een hosting provider hebt gekozen, kun je Wordpress installeren. Dit kan via de cPanel van je hosting provider of via een automatische installatie van Wordpress.
  • Importeer je ontwikkelde website of webshop: Nu je Wordpress hebt geïnstalleerd, kun je je ontwikkelde website of webshop importeren. Dit kan door middel van een export van je ontwikkelde website of webshop en deze importeren in de live website of webshop.
  • Test de website of webshop: Nadat je de website of webshop hebt geïmporteerd, is het verstandig deze grondig te testen. Controleer of alles werkt zoals het hoort en of er geen fouten zijn.
  • Maak de website of webshop live: Als alles werkt zoals het hoort, kun je de website of webshop live zetten. Dit doe je door de DNS van je domeinnaam te wijzigen naar de server van je hosting provider. Hierdoor wordt jouw website of webshop zichtbaar voor iedereen die de domeinnaam intypt in de browser.
  • Voer regelmatig updates uit: Zodra de website of webshop live is, is het belangrijk om regelmatig updates uit te voeren. Dit kan zowel voor Wordpress zelf als voor de gebruikte plugins en thema's. Hierdoor blijft de website of webshop veilig en up-to-date.

In een aantal stappen is het mogelijk om jouw ontwikkelde Wordpress website of webshop live te zetten. Door een domeinnaam te kopen, een hosting provider te kiezen, Wordpress te installeren, je ontwikkelde website of webshop te importeren, de website of webshop te testen en deze live te zetten, kun jij jouw website of webshop delen met de wereld. Nebian kan je helpen bij het live zetten van jouw Wordpress website of webshop, zodat je deze snel en efficiënt kunt delen met je doelgroep.