Beveiligen van de WordPress admin

Nebian Vos

Als je een Wordpress website of webshop hebt, weet je dat het belangrijk is om deze goed te beveiligen. Dit geldt ook voor de admin-pagina van je website of webshop. In deze blog wil ik je laten zien hoe je de admin-pagina van je Wordpress website of webshop kunt beveiligen.

Als je een WordPress website of webshop hebt, weet je dat het belangrijk is om deze goed te beveiligen. Dit geldt ook voor de admin-pagina van je website of webshop. In deze blog wil ik je laten zien hoe je de admin-pagina van je WordPress website of webshop kunt beveiligen.

  • Verander de standaard login URL: Een van de eerste stappen die je kunt nemen om de admin-pagina van je website of webshop te beveiligen, is het veranderen van de standaard login URL. Hierdoor maak je het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je admin-pagina.
  • Gebruik een sterk wachtwoord: Een andere stap die je kunt nemen, is het gebruik van een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord dat je gebruikt minimaal 8 karakters bevat, een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens bevat en regelmatig wordt veranderd.
  • Tweefactor-authenticatie: Een derde stap die je kunt nemen, is het gebruik van tweefactor-authenticatie. Hiermee moet je naast je wachtwoord ook een andere manier van verificatie gebruiken, zoals een sms-code of een biometrische verificatie.
  • Gebruik een beveiligingsplugin: Een laatste stap die je kunt nemen is het gebruik van een beveiligingsplugin. Er zijn vele plugins beschikbaar die je kunt gebruiken om je website of webshop te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan WordFence, All In One WP Security and Firewall of Sucuri Security.

Beveiliging van je admin-pagina is belangrijk om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je website of webshop. Door de standaard login URL te veranderen, een sterk wachtwoord te gebruiken, tweefactor-authenticatie toe te passen en een beveiligingsplugin te gebruiken, kun jij de admin-pagina van je WordPress website of webshop goed beveiligen. Nebian kan jou helpen bij het beveiligen van de admin-pagina van je WordPress website of webshop.